• Strona Główna
  • Portal
  • Szukaj
  • Gry
  • Chat
  • Użytkownicy
  • Regulamin
  • Kontakt

Aktualny czas: 18.05.2013, 20:49 Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
gry flash | Bilard
Forum Młodzieżowe - Forum Dyskusyjne / Rozmowy / Rozmowy Damsko-Męskie / Kobieta v
1 2 3 4 5 Dalej »
/ Kiedy ślub?

Strony (5): 1 2 3 4 5 Dalej »
Odpowiedz 
Tryb drzewa | Tryb normalny
Kiedy ślub?
Autor Wiadomość
Mayuri Offline
Coraz aktywniej

Liczba postów: 434
Grupa: Użytkownik
Punkty: 957 FP
Kiedy ślub?

Reklama ukryta dla zarejestrowanych.
Pytanie w sumie nie tylko do kobiet, ale w tym dziale więcej ludzi się kręci, więc i tu pytam. W jakim wieku zamierzacie wyjść za mąż, czy w ogóle chcecie to zrobić, czy może myślicie o życiu w nieformalnym związku na kocią łapę? Bierzecie pod uwagę w ogóle mieszkanie ze swoją połówką przed ślubem? A może macie to już za sobą? :)
21.09.2008 16:41
Odpowiedz cytując ten post
Kiss :*
Tygrysek

Liczba postów: 10648
Polecamy
06.04.2011 18:00 Wiadomość widoczna tylko dla osób niezarejestrowanych.
Nika Offline
Tylko wspomnienia.

Liczba postów: 290
Punkty: 1,125 FP
RE: Kiedy ślub?
Zalezy jak sie losy potoczą, trzeba jeszcze miec tego jedynego :)
Na pewno będę chciała miec kochającego męża i wspaniałą gromadkę dzieciaków :) Pewnie marzenie każdej kobiety. Wracajac do mertium wątku, to tak myślę, ze ok.25 lat chcę wyjsć za mąż. Nie śpieszy mi się. Oczywiscie, ze biorę uwagę wspólne mieszkanie pzred ślubem. Uważam to za taki sprawdzian :)

Pozdrawiam

Przeszłość.
21.09.2008 17:14
keeveek Niedostępny
otaku

Liczba postów: 332
Punkty: 770 FP
świat jest teraz tak skonstruowany, że przed wiekiem lat 25 nie ma zbytnio czasu na małżeństwo. Oczywiście w przypadku ludzi chcących zdobyć wykształcenie. Poza tym potem pojawia sięsprawa - gdzie zamieszkać?

Ciężko jest, cięzko.
21.09.2008 17:21
Nika Offline
Tylko wspomnienia.

Tak masz rację. Kobieta/męzczyzna chce być wykształcona, nie chce byc kura domową zmywajaca tylko gary, robiącą pranie, sprzątającą.... Jesli chodzi o kwestię mieszkania to mi to obojętnie. Można wynająć pzrecież, u rodziców zamieszkać, u przyszłych teściów. Tylko znów pojawia się tradycyjne wtrącanie do zwiazku rodziców.

Przeszłość.
21.09.2008 17:27
keeveek Niedostępny
otaku

Liczba postów: 332
Punkty: 770 FP
mieszkanie u rodzicow czy teściów to katorga. Poza tym chyba nie po to się chce zakładać rodzinę by nadal być niesamodzielnym, no nie? Chyba, że się po cichu czeka aż teściowie wykorkują :D
21.09.2008 17:30
Nika Offline
Tylko wspomnienia.

Są tacy rodzice co nie wtrącają się do zycia młodych :) Moi są tego przykładem :)
Ale ja bym prędzej zwariowała, gdyby mi tu przyszła teściowa gadała np. jak mam ręce myć...

Przeszłość.
21.09.2008 17:34
Inez Offline
Najlepszy z najlepszych

Liczba postów: 1562
Punkty: 10,886 FP
Ja zamierzam wyjsc za maz dopiero, gdy skoncze studia, a to bd baaardzo dlugo :P
Chcialabym tez mieszkac z moim chlopakiem przed slubiem, bo teraz to i tak jest normalne, wiec nic nie stoi na przeszkodzie.

- zatrzymaj mnie i nie daj mi odejść. -
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.09.2008 17:16 przez Alien.)
21.09.2008 18:45
Mayuri Offline
Coraz aktywniej

Ja znam pary w moim wieku, które pobrały się już w wieku 18 lat, te wcześniejsze przemilczę. Głównie z powodu wpadki, ale i zdarzają się takie, które po prostu chcą już. Może myślą, że to pozwoli im się uwolnić spod kontroli rodziców, ale tak naprawdę moim zdaniem nie ma co się pobierać, jeśli nie jest się pewnym, że będzie nas na to stać. Poza tym wspólne mieszkanie przed ślubem, to rzeczywiście rodzaj testu, dopiero wtedy poznajemy, jaka naprawdę jest ta nasza potencjalna połówka. Nie będąc związanym formalnym dokumentem można się jeszcze wycofać i więcej jest się w stanie wybaczyć...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.09.2008 18:53 przez Mayuri.)
21.09.2008 18:53
kapodaster Offline
Przyjaciel
Przyjaciel

Liczba postów: 1216
Grupa: Przyjaciel
Punkty: 6,516 FP
mam zamiar.
Kiedy?
nie wiem. Kiedy znajdę tego jedynego, będę pewna że to on i że z nim chcę spedzic reszte życia.
Konkretów nie znam (;
21.09.2008 22:55
Ania Offline
:D

Liczba postów: 1195
Punkty: 4,351 FP
Jesli sie nie chce brać później rozwodu, ani nie mieć zmarnowanego całego życia, to ślub nie powinien byc brany pochopnie. Powinien być przemyślany.
Nie wiem kiedy i w jakim wieku wezme slub. To będzie na pewno wtedy, gdy będe na to gotowa. Gdy skończe szkołe i znajde odpowiadajaca mi prace. A małżeństwo czasami po prostu w tym przeszkadza. Na razie mi sie nie spieszy :P
A co do mieszkania przed slubem to myśle, że tak, bede z nim mieszkała przed slubem na pewno. Tak jak wczesniej powiedziała Nika, to będzie takim sprawdzianem Msn-wink

I had The Magic Stick! (;
22.09.2008 15:38
bambooko Offline
Już tyle?!

Liczba postów: 967
Punkty: 3,721 FP
A ja bym chciała wyjść za mąż w wieku tak 20-22 lat. Dlaczego? Najlepszy czas, według mnie. Rozpoczyna się nowe życie i dobrze by było mieć kogoś, kogo się kocha obok siebie i razem z Nim wkraczać w świat dorosłych, samodzielnych ludzi. To nic, że studia. Przecież jedno drugiemu nie przeszkadza, a nikt nie karze od razu po ślubie zachodzić w ciążę, prawda?

Jeżeli się chce, by mężczyzna czy chłopiec pożądał danej rzeczy, należy ją jedynie uczynić trudno osiągalną :)
22.09.2008 18:49
Mayuri Offline
Coraz aktywniej

Kiedyś też chciałam wyjść za mąż tak wcześnie, ale mijają lata i człowiek zmienia zdanie :) Gdybym wyszła za mąż w wieku 20-22 lata, to o mieszkaniu przed ślubem pewnie nie byłoby mowy. Nie trzeba mieć papierka, żeby mieć kogoś obok :)
23.09.2008 14:55
VenomousSnake Offline
Punk not dead ^^

Liczba postów: 617
Punkty: 2,776 FP
hm..kiedy ślub tak szczerze nigdy nad tym nie rozmyślałem, ale tak sądzę, że wiek 25 lat to w sumie odpowiedni wiek, człowiek wie czego chce i jest zdecydowany. Zresztą i tak tego nie da się przewidzieć bo jednego dnia można poznać miłość życia i być pewnym, że to ta z którą chce się spędzić resztę swojego życia...a mieszkanie przed ślubem uznałbym jako sprawdzian co by później nie było płaczu, że po ślubie przychodzi rozwód.

Kiedy znalazłem się na dnie..

Usłyszałem pukanie od spodu

Stanisław Jerzy Lec.
23.09.2008 15:57
Mayuri Offline
Coraz aktywniej

Tylko irytujące się notoryczne pytania rodziny, gdy już się jest w jakimś stałym związku, jakby nie mogli się doczekać wesela :D
23.09.2008 18:38
kapodaster Offline
Przyjaciel
Przyjaciel

Liczba postów: 1216
Grupa: Przyjaciel
Punkty: 6,516 FP
(23.09.2008 14:55)Mayuri napisał(a): Kiedyś też chciałam wyjść za mąż tak wcześnie, ale mijają lata i człowiek zmienia zdanie :) Gdybym wyszła za mąż w wieku 20-22 lata, to o mieszkaniu przed ślubem pewnie nie byłoby mowy. Nie trzeba mieć papierka, żeby mieć kogoś obok :)
Ale przyznasz, że większość i tak chce z tym jedynym/tą jedyną stanąć przed ołtarzem. I dalej związek "na kocią łapę" nie jest przez otoczenie traktowany tak do końca poważnie. Oczywiście, nie mówię, że od razu trzeba sie hajtać.
Okej, można być razem, ale ja jednak wolałabym ten ślub wziąć (i zupełnie pomijam tu aspekty religijne)
23.09.2008 19:25
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (5): 1 2 3 4 5 Dalej »
Odpowiedz 

Forum Młodzieżowe - Forum Dyskusyjne / Rozmowy / Rozmowy Damsko-Męskie / Kobieta v
1 2 3 4 5 Dalej »
/ Kiedy ślub?

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek

Partnerzy: Lustra

Forum młodzieżowe |okpokoje turek | sluchawki pila | olowek bytom | kliknij | krolik turek | Wersja light

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za posty użytkowników.
Polske tłumaczenie, © 2007-2013 Polski Support MyBB.
Silnik forum MyBB, © 2002-2013 MyBB Group.